Paylaşılamayan Ülke UK-R-AYNA
New Normal Beyond The Pandemic: Rethinking Alienation from Local to Global / Pandemiyle Birlikte Yerelden Küresele Yabancılaşmayı Yeniden Düşünmek
Edited by Zeynep Banu Dalaman
Published: 16.11.2021 [ Conference Series: 18 ]
The Covid-19 crisis, with all the horrors it has caused, has offered humanity an opportunity to reflect on itself and evaluate its point, even if it is delayed. In a very short time, we found ourselves worried about whether we could reach the objects we needed, whether we would lose our jobs or keep our freedom.
Alienation is described as withdrawing or separation of a person or a person’s affections from an object or position of former attachment: alienation viewed as a sense of detachment from the values of one’s society, family, and even from one’s own feelings from the values of one’s society and family (S. L. Halleck). Different forms of alienation, such as cultural alienation, professional alienation, and religious alienation, are among the current issues. It is obvious that we need to define different forms of alienation along with the pandemic.
I believe this book will not be the first nor the last research book published on the Covid-19 pandemic. Our aim is to leave a resource on the subject for the next generation of researchers. I would like to thank everyone who contributed to the book and hope it will be beneficial for the academic community.
Covid-19 krizi yaşattığı tüm dehşetle birlikte insanlığın kendi üzerinde düşünmek, gelmiş bulunduğu noktayı değerlendirmek için de, gecikmeli olsa bile bir imkan sunmuştur. Kendimizi çok kısa bir süre içerisinde ihtiyacımız olan nesnelere ulaşıp ulaşamayacağımız, işimizi kaybedip kaybetmeyeceğimiz ya da özgürlüklerimizi elimizde tutup tutamayacağımız hakkında kaygılanır bulduk.
Kelime anlamı itibarı ile yabancılaşma bir şeyin veya kimsenin başka bir şeyden veya kimseden uzaklaşması, başka bir şeyle veya kimseyle olan fonksiyonel veya anlamsal paylaşımının sona ermesi durumunu ifade etmektedir (S.L.Halleck). Kültürel yabancılaşma, mesleki yabancılaşma, dinsel yabancılaşma gibi farklı yabancılaşma biçimleri de günümüzün aktüel konularındandır. Pandemi ile birlikte farklı yabancılaşmaları da tanımlamamız gerektiği aşikârdır.
Bu kitabın amacı, yeni sürecin yarattığı yabancılaşmayla birlikte, melezleşme sürecini yeniden inşa etmek, küresel ve yerel arasındaki kültürel karşılaşmalara alternatif yaklaşımları anlamaya katkı sunmaktır.
IL PIANO SIRIA DELLE GRANDI POTENZE
BÜYÜK GÜÇLERİN İRAN PLANI
Çatışmalar ve iç karşıklıkların sona ermeyeceği Ortadoğu, yeni bir silahlı çatışmaya mı hazırlanmaktadır? Suriye’de insanlık dramı yaşanırken İran ile batılı ülkeler arasında yeni bir sıcak savaş mı olacak? ABD, AB’nin de inkâr edilemez katkılarıyla İran ile uzun müzakerelerden sonra Kapsamlı Ortak Eylem Planı (JCPOA)’nı imzaladı ancak yeni seçilen ABD başkanı bu anlaşmayı iptal edeceğini ilan ederek yönetime geldi ve iptal etti ve İran’a yönelik ambargolar başladı. Amaç İran’ın başta ekonomik ve askeri gücünü yıpratmak ve nükleer arzularından vazgeçirmek.
-Okuyucu Yorumları-
Ali Poyraz Hocam iyi akşamlar
Bu saate rahatsız ettiğim için kusura bakmayınız lütfen.
Ben Güneş ZAMANZADE İran azerilerindenim ve Ankarada yaşıyorum bu gün İranla ilgili yeni kitabınızı aldım ve şuana kadar 127 sayfasını okudum İrandaki arkadaşlarla konuştum ve kitabin Farsça tercümesini yapıp İranda bastırmaya karar verdik bu konuda sizin görüş ve izninize ihtiyacımız var yardımcı olursanız sevinirim.
Müsaideniz olursa lütfen uygun bir zamanınızda ve en kısa zamanda sizinle görüşmek istiyorum.
Saygılarımla
Güneş
BÜYÜK GÜÇLERİN SURİYE PLANI
BÜYÜK GÜÇLERİN SURİYE PLANI
- Tarihsel Süreçte Suriye’ye Bakış”
- Suriye’nin Kurulması”
- Baas İçi Hareketler
- Hafız Esad Dönemi Suriyesi ve Ortadoğu’daki Gelişmeler”
- Pan Arap Milliyetçiliği ve Pan İslamizm”
- 1990 Soğuk Savaş Sonrası Dönem”
- Yeni Dünya Düzeni ve Suriye”
- Soğuk Savaş Sonrası Suriye’deki İç Politik Değişimler”
- Beşar Esad Dönemi”
- Körfez Krizi ve Suriye”
- Suriye ve Hizbullah”
- Yugoslavya”
Suriye
- Tarihsel Süreçte Suriye’ye Bakış”
- Suriye’nin Kurulması”
- Baas İçi Hareketler”
- Hafız Esad Dönemi Suriye’si ve Ortadoğu’daki Gelişmler
- Pan Arap Milliyetçiliği ve Pan İslamizm
- 1990 Soğuk Savaş Sonrası Dönem
- Yeni Dünya Düzeni ve Suriye
- Soğuk Savaş Sonrası Suriye’deki İç Politik Değişmeler
- Beşar Esad Dönemi
- Körfez Krizi ve Suriye
- Suriye ve Hizbullah